img12

17/08 kl. 17:00 | Nordens Tone (1)
Assens Kirke

Nordens Tone

Lifligt, let melankolsk og lyrisk – således lyder dette orkesters bud på den den særlige nordiske lyd eller “tone”
Orkestret præsenterer nogle af de velkendte og populære nordiske sange sammen med andre, som er kendte i det ene land, ukendte i de andre. Tilsammen viser de en tekstlig og musikalsk enhed på tværs af forskelle i sprog og tradition. Viserne er sat ind i en nutidig ramme, som bevarer det melodiøse og fortællende. En folkemelodisk tone med et strejf af blid jazz.
De er fra alle de nordiske lande, Grønland, Færøerne, Island, Finland, Norge, Sverige og Danmark, sunget af Jullie Hjetland på originalsprogene.
Hans Mydtskov: Saxofonist. Docent på Det fynske musikkonservatorium og udøvende musiker i en lang række sammenhænge. Har tidligere været årets jazzmusiker på Fyn. Har adskillige Cd-produktioner bag sig, mange i eget navn
Pojken Flensborg: Pianist og kapelmester. Diplomuddannet pianist fra det Jyske Musikkonservatorium. Master-degree fra Guildhall School of Music and drama i London. Komponist og arrangør på adskillige teaterforestillinger. Udøvende jazzmusiker i mange konstellationer og genrer. 2 CD'er i eget navn
Jullie Hjetland: Dansk-norsk konservatorieuddannet sanger med rødder i folkemusikken. Synger både på dansk, norsk, svensk, færøsk, finsk, islandsk og grønlandsk. Dansk Grammy-vinder i 2009, nomineret til ”Odense Live” –pris 2010.
Torben Bjørnskov: Bassist. Konservatorieuddannet fra det kgl. Danske Musikkonservatorium. Docent på Det Jyske og Nordjysk Musikkonservatorium. Udøvende musiker i mange sammenhænge og med 2 Cd'er i eget navn på sit CV.